luni, 24 octombrie 2011

Frig pentru elevii Colegiului National "Ştefan cel Mare" Târgu Neamţ

De săptămâna trecută elevii Colegiului Naţional "Ştefan cel Mare" din Târgu Neamţ sunt nevoiţi să îndure frigul pe perioada orelor de curs.
Elevii încearcă să se încalzească cum pot,stând cu gecile pe ei,făcând mişcare,mergând în pauze în maşinile personale şi dând drumul la căldură,sau dând jaluzelele de pe geamurile clasei pentru a intra soarele.
Mulţi elevi deja au răcit,fiind nevoiţi să stea acasă,sau chiar situaţii în care părinţii îşi obligă copiii să nu se mai ducă la şcoală până nu se va rezolva problema căldurii.
Situaţia este cu atât mai gravă pentru că problema căldurii nu va fi rezolvată cel puţin până miercuri,26 octombrie 2011.
Elevii colegiului au protestat astăzi la primele ore în faţa cabinetului directoarei,pentru ca mai apoi să se ducă la primărie,să discute cu primarul oraşului.
Toată problema constă în neplata datoriilor de câteva sute de milioane de lei vechi,de anul trecut,către firma E.ON. Gaz.
Primarul Târgu Neamţ arunca pisica în curtea şcolii,afirmând că nu a existat o comunicare între şcoală şi primărie,iar directoarea a folosit necugetat banii primiţi pe perioada verii,iar directoarea contracarează,afirmând că banii,care au fost puţini,au venit în mai multe tranşe,şi nu toţi odată,şi i-a folosit pentru toate necesităţile şcolii.
Adevărul nu se ştie,dar pentru a se afla,directoarea va primi un contol,pentru a se vedea cum au fost folosiţi banii.
Primarul a spus ca a făcut o rectificare bugetară pentru acordarea banilor,dar căldură în clase va fi de-abia luni,31 octombrie.A incercat apoi sa convingă firma E.ON. să se dea drumul la gaz metan în avans,până la virarea banilor,dar căldură va fi cel târziu miercuri,26 octombrie.
Elevii sunt total revoltaţi,pentru că a fost timp suficient săptămâna trecută să se rezolve problema,si refuză să mai facă ore până la încălzirea caloriferelor.
Urmează câteva poze făcute în timpul protestului.

5 comentarii:

  1. cate zile de frig atatea zile de greva !!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Oricum nu vor rezolva mare chestie, au dat caldura, dar in lipsa unui control corect asupra bugetului povestea se va repeta.Pascu are acum sanse sa fie data afara, dar atentie : nu pentru cheltuirea banilor, ci pentru ca nu a putut stapani copii. Frumos sistem avem in TG NEAMT.

    RăspundețiȘtergere
  4. În primul rând mulţumesc tuturor pt comentarii.
    @Anonim 1,ar însemna vreo săptămână de greva :))
    @Iulian,perfect adevărat ce spui.Ciudat motivul pentru care ar putea fi dată afară,dar e totuşi un motiv corect.

    RăspundețiȘtergere